Äntligen är vi redo att lansera möjligheten att engagera oss i SA Cares fantastiska projekt Life House. Som förening har vi sedan i juni engagerat oss i ett Life House, Annekie’s Life House. Hemma hos Annekie får ungefär 40 barn och ungdomar möjlighet att vistas på en trygg och säker plats efter skolan. De ägnar sig åt sådant som de tycker är roligt, bland annat dans och bollsporter. De får hjälp med läxläsning och de får ett litet mellanmål. Mer information om Annekie’s Life House finns nedan.


Idén med vårt engagemang i Life Houseprojektet är att projektet ska växa - att vi ska engagera oss i många flera Life House. Husen har fått en mycket speciell betydelse i samhället och bidrar på ett bra sätt till ökad trygghet och säkerhet för barn och ungdomar men också till utveckling av möjligheter att skapa en försörjning för vuxna.


Som länk längst ner under denna text finns också ett dokument med information och riktlinjer. Det beskriver projektet och hur vi kan engagera oss i det. Vi har information om några Life Houses som väntar på stöd och engagemang. Är ni ett gäng som vill gå ihop och börja jobba med ett Life House? Hör av dig till Jonas Davidsson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) så får ni mer information.


I somras beslöt vi oss för att engagera oss i Annekie’s Life House. Annekie är en fantastisk kvinna som har ett stort hjärta och ett fantastiskt engagemang för samhället. Varje eftermiddag öppnar hon sitt hem för ungefär 40 barn och ungdomar som får ägna sig åt sådant som de tycker är roligt. Tjejerna tränar dans och siktar på att kunna delta i tävlingar. Killarna tränar bollsporter. De får ett mellanmål hos Annekie och de kan få hjälp med läxläsning. Härutöver, kanske viktigast av allt, är att de får en trygg och säker plats att vistas på.
Av föreningens insamling går varje månad 2 300 kr till Annekies hus. Detta ger Annekie ett bidrag, en uppskattning, för det viktiga engagemang för de unga som hon bidrar med. Det ger också ett enkelt mellanmål till barnen. Se länk för mer rapport om detta Life house nedan!


I samband med riksträffen i augusti samlade vi in 13 000 kr. Dessa pengar ska användas för att förbättra för barnen och ungdomarna som är hos Annekie. För att tjejerna ska kunna träna sin dans bättre behöver de en enkel musikanläggning och en trumma, de behöver uniformer för att kunna delta i danstävlingar, killarna behöver bollar och för det fall olyckan är framme ska det finnas en förstahjälpenlåda.
Vi kommer att få rapporter och löpande information om hur det går för Annekie. Den informationen kommer vi att dela på hemsidan och på Facebook (rutiner för Facebook håller på att tas fram).


You have no rights to post comments