Logga in för att se information om årets riksträff på medlemssidorna.

Hej,

Mer information om riksträffen finns på medlemssidorna. 

 

Sajten Världens flaggor har även all världens flaggor i utskrivningsformat för att man själv skall färglägga dem. Kul grej för oss med familjemedlemmar från andra delar av världen.

Här finns bland annat Sydafrikas och Lesothos flaggor. 

Nu finns all info om sommarens riksträff under medlemssidorna. 

Anmälan öppnar måndagen den 15/5 kl 12:00. 

Adoptionscentrum och den Sydafrikanska ambassaden har återigen uppdaterat och förtydligat omregistreringsprocessen och bett oss informera våra medlemmar. 

Adoptionscentrum meddelar att de alltid håller den senaste informationen om omregistreringen aktuell på sin hemsida: http://www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Landerna/Sydafrika/Aterrapport/omregistrering/ 

Vi vill därför uppmana alla att gå in och läsa där vad som gäller.

Under en period under hösten 2016 hänvisade AC till en förenklad hantering av omregistreringen där det skulle räcka att skicka kopior av sina handlingar till ambassaden. Denna fungerade dock inte och man har återgått till den tidigare rutinen där originalhandlingar ska skickas till ambassaden. 

När frågan om omregistrering började diskuteras för ett par år sedan pratades det även om att omregistrering och sydafrikanskt pass var nödvändigt för att våra adopterade barn skulle få resa in i Sydafrika. Det har dock senare ändrats till att det nu går bra att resa in på svenskt pass vilket Adoptionscentrum även informerat om: Ny information från AC om inresa till Sydafrika 

Nyhet för dig som gillar skidåkning i alla former!

Forever Families bjuder in till en helg med härlig vårskidåkning. 

Läs mer under medlemssidorna!

 

Det finns många möjligheter att se Sydafrika tävla i olympiska sommarspelen i Rio. Allt ifrån roddlagen till Caster Semanya. Peter Rydén har samlat de flesta tillfällen där detta kan vara möjligt, de flesta av dessa går att se på TV3 och TV10. 

Här nedan följer uppdaterad information från Adoptionscentrum om inresa till Sydafrika för adopterade barn under 18 år. 

 

Den sista meningen, att "passfrågan inte ska blandas ihop med omregistreringsfrågan", tolkar vi som att Sydafrikansk lag fortfarande kräver att vi omregistrerar våra adopterade barn. Däremot är det inte längre ett krav att omregistreringen är klar, eller påbörjad, innan man kan resa in i landet. 

 

Ikväll visar Kunskapskanalen en dokumentär kl 20:15-21:00 om fotografiets betydelse i Sydafrikas historia. Från SVT saxar vi: "Kända fotografer verksamma i Sydafrika berättar om ett fotografis betydelse som propaganda och informationsbärare. Genom fotografierna får vi en inblick i landets historia, fattigdom och den våldsamma förändringen."

Dokumentären kommer även att finnas tillgänglig via UR Play ett kort tag efter att den visats.